ВМА с последни новини за прострелялата се с калашник курсантка

Заснемане

Пострадалата курсантка е приета в стабилно състояние и за момента състоянието ѝ остава стабилно, но въпреки това тя е с опасност за живота. Това обяви на брифинг пред медиите началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски по повод прострелялата се курсантка от Националния военен университет „Васил Левски“.

„Говорим за прострелване от упор, вследствие на което и взривните газове увреждат тъканите. На скенера се вижда почти унищоженият горен лоб на левия бял дроб. Десният дроб е в добро състояние, сърцето също не е засегнато“, обясни д-р Мутафчийски и допълни, че през следващите дни най-вероятно ще бъде извършена повторна операция за отстраняване на увредения горен лоб на левия бял дроб.

„Лечението ще продължи колкото трябва, това е един процес, който не може да бъде повлиян съществено. Правим всичко възможно, за да избегнем всякакви усложнения. Възможни са инфекции. Трудно е да се прогнозира колко ще продължи лечението. Нараняването е напълно лечимо, но е рано за прогнози“, каза още той.

„В момента е поставена на механична вентилация, като жизнените ѝ показатели са добри. Нещата са добри, но все още има опасност за живота ѝ, тъй като това е тежко огнестрелно нараняване на белия дроб“, включи се и проф. Евелина Одисеева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ