Влиятелен олигарх бута Валя Ахчиева за шеф на БНТ

1554381590_valya2

Свалената от ефира на БНТ Валя Ахчиева няма никакво намерение да се предаде без бой, пише „Уикенд“. Ветеранката на националната телевизия, която в момента е в неплатен отпуск след скандала с предаването й „Открито“, обче не мечтае да се връща на екран, а е решила да сложи край на търчането по институции.

Журналистката се цели нависоко – директно в шефското място на националната телевизия. Ахчиева възнамерява да се яви на конкурса за генерален директор на медията догодина, когато изтича договорът на сегашния шеф Коко Каменаров.

Затова и вече си прокарва пътечка – подготвяла си нужния набор от документи, започнала е трескаво да пише нова концепция и най-важното – впрегнала е всичките си връзки, за да намери подходящ покровител.

В коридорите на БНТ се шушука, че Ахчиева вече е напът да си осигури мощен гръб – този на влиятелен олигарх, близък до едно от лобитата на властта. „Ахчиева няма да си остави магарето в калта, а и винаги е имала връзки в едрия бизнес. Покровителите й няма да я изоставят“, коментират завистливо колегите на поелата към висините на БНТ журналистка.

Самата Ахчиева е твърдо убедена, че има качества не само на топ разследващ репортер, но и на голям мениджър. „Работя в БНТ 30 години, знам кътните зъби на тази телевизия. Мога да се справя с всичко“, коментирала къдрокосата водеща пред колегите си.

Телевизионерката имала и личен мотив – нямала търпение да натрие носа на Коко Каменаров, който свали предаването й и й връчи предупреждение за уволнение. Оттогава двмата са смъртни врагове и общуват само писмено.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ