Съсед на Пламен Георгиев проговори: Нямаме достъп до терасата на покрива!

пламен георгиев

Съседите на председателя на антикорупционната комисия, не са давали съгласието си на 200- квадратната тераса, която според Пламен Георгиев е обща собственост на кооперацията, да се строят чардаци, барбекюта или сауна.

За момента не е ясно законно ли са построени обектите или не. По искане на bTV Столичната община в момента проверява законността на построеното. Обектите са изграждани преди Георгиев да купи жилището си.

Преди дни Георгиев не пожела да отговори колко души ползват въпросната тераса.
Отговорът на въпроса е николко, според съсед на шефа на антикорупционната комиси, чиято анонимност запазваме в тайна.

„Никой няма достъп до покрива горе и съответно не можем да го ползваме, като обща част. Ако опитаме ще прекрачим закона, за да влезем през нечие чуждо жилище и няма как да стигнем до там”, разкри съсед на Георгиев.

Единственото стълбище във входа води до вратите на апартаментите и не извежда на общата тераса. Същото важи и за асансьора.

Живущите в кооперацията не помнят да са подписвали документи за строежи върху терасата.„Доколкото знам никой не е разписвал и никой не е давал съгласието си за изграждане на каквото и да било, различно от покривна тераса”, допълни съседът на Георгиев.

Освен със съсед от висшите етажи на властта,  живущите в сградата се сдобиват и със знак, забраняващ спирането и паркирането отпред. Казват, че ги глобяват редовно. Въпреки подписката и молбите към общината за премахването му, знакът е там и до днес.

Източник:bTV



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ