Георги Марков: Не искам да ставам евродепутат, може някой да ме гръмне там!

Георги Марков

Народният представител от ГЕРБ и бивш конституцонен съдия Георги Марков отрече спекулациите, че е искал да бъде включен на избираемо място в листата на коалицията между ГЕРБ и СДС за евровота през май. Марков съща така не изпитва желание да работи в Брюксел от страх „някой да не го гръмне както в Холандия“. Това обяви Георги Марков в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

,,Не си спомням в последните години да е имало по-знаков политически съюз от този между ГЕРБ и СДС, защото само след няколко месеца ще празнуваме 30 години от онзи 14 декември 1989 година, когато Емил Кошлуков направи жива верига около парламента, хиляди седесари обиколихме народното събрание и свалихме член първи, коментира Марков коментира решението на ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евроизборите през май.

Според Марков в годината на този юбилей е знакова коалицията между ГЕРБ и СДС и определи като въпрос на чест БСП да бъде победена на предстоящия вот.

,,Макар и малко останало, СДС е емблема“, посочи Марков. Според него критиките и подигравките към водещия кандидат на СДС в общата листа с ГЕРБ Александър Йорданов са провокирани от завист, защото той ще бъде избран за евродепутат.

Георги Марков отрече спекулациите, че е искал да бъде част от листата на ГЕРБ.

,,Не ми е интересен Брюксел, харесвам си Орбан“, каза той и обясни, че се чувства сигурен да живее в България и Унгария.

Георги Марков смята, че номинацията на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор е „безсрамие, юридически цинизъм“.

Докато Кьовеши ръководеше Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния, няколко знакови присъди за корупция на високите етажи бяха произнесени. Според Марков обаче тя изпълнява „политически поръчки на чужди държави“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ