Прецедент: Пледоариите по делото Иванчева започват в неделя

Десислава Иванчева

Пледоариите по делото срещу Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров ще бъдат в неделя, което е прецедент, тъй като обикновено почивните дни не са заседателни за съда, а тогава се гледат само мерки за неотклонение.

До избора на този ден се стигна, след като се оказа, че адвокатите на тримата подсъдими са ангажирани в другите дни, които им предложи съдия Иво Хинов. Те поискаха време да се подготвят, от която и възможност се възползва и прокуратурата.

На самия край на делото прокуратурата поиска отвод на съдия Иво Хинов по три причини: че е било отхвърлено искането да се чуят в открито съдебно заседание СРС-тата по делото, не е бил допуснат разпита на свидетел, който е лежал в една килия с Петко Дюлгеров, и не е допуснато искането за нова графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева.

Съдията не си даде отвод, обяснявайки, че всеки един от трите отказа е мотивиран.

По повод казаното по-рано днес от Десислава Иванчева, че фирмата „Артекс“, която има десетина обекта на територията на „Младост“, е първата, подала сигнал срещу нея, прокурор Илиян Рангелов коментира, че в началото на делото те са били поканени да дадат обяснения пред прокуратурата, но са отказали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ