БСП се регистрира в ЦИК, Нинова обяви: Изборите могат да сложат началото на промяната в България!

корнелия нинова

Не подценявайте предстоящите европейски избори, гласувайте за която искате политическа сила, но бъдете активни. Европейските избори могат да сложат началото на промяната в България. Може да започне промяната на модела от последните 30 години, така че бъдете активни. Това призова пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като партията ѝ се регистрира в ЦИК за евровота, предаде репортер на Novini.bg.

,,Антикорупционният закон не е нов. Точно преди една година водихме тази дискусия. Според нас трябва различните власти да имат своите представители в комисията против корупция. Това е принципен и конституционен въпрос. Който и да заема тези места, трябва да има възпиране и разделение на властите. Сегашният модел вече даде своите дефекти“, обясни Нинова и добави, че председателят на КПКОНПИ трябва да се назначава от президента, независимо кой е той.

,,Няма защитени лица. Президентът също го каза – всички сме равни пред закона, без значение от политическата принадлежност. И Лозан Панов, и Валери Жаблянов… всички без изключение“, каза още лидерът на социалистите.

,,Днес на Изпълнителното бюро обсъдихме ситуацията с Валери Жаблянов и той е готов да съдейства, така че нека органите го разследват“, посочи тя.

,,Мнозинството избра Пламен Георгиев, сега им предлагаме да си го сменят, а те променят закона за КПКОНПИ, променят условията за поста, за да сложат на него един специален човек“, разкри Нинова, като не посочи конкретно име и отново обяви, че БСП няма да влязат в парламента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ