Елена Йончева настръхна след новината за аферата „Ало, Банов съм“!

елена йончева 2.jpg

Ще обжалваме решението да не се образува досъдебно производство по наш сигнал срещу министъра на културата Боил Банов. Следващата седмица ще ви предоставим документи, които доказват, че става дума за подправяне на документи. Това каза на пресконференция в централата на БСП Елена Йончева по повод отказа на Специализираната прокуратура да образува досъдебно производство срещу министъра на културата Боил Банов.

Елена Йончева сравни случая „Ало, Банов съм“ със случая „Ало, Ваньо съм“. Тя припомни, че в аферата „Ало, Ваньо“ съм разследващият прокурор е поел ръководството на антикорупционната комисия КПКОНПИ. Йончева заяви, че следващата седмица от БСП ще представят още документи от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, които доказват, че министър Банов е наредил да бъдат подправени документи с цел да се спести на една фирма поне 700 хил. лв. Тя уточни, че документите от МРРБ са получени, след като е внесен първият сигнал.

Йончева напомни, че този сигнал е и в ОЛАФ. „Надяваме се, че все пак истината ще излезе“, каза още Йончева. По въпроса с източника на информация, Йончева заяви, че не е длъжна и Конституцията й позволява да не разкрива източника си на информация. Тя обясни, че е съдействала на прокуратурата. Йончева прогнозира, че и „Апартаментгейт“ ще последва съдбата на „Ало, Ваньо“ и „Ало, Банов съм“. Йончева бе категорична, че документите, които са внесли досега са достатъчни за образуване на досъдебно производство.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ