Йончева унищожила оригинала на “Ало, Банов”

боил банов

Министърът на културата няма да бъде

разследван, БСП внася нови документи

Министърът на културата Боил Банов няма да бъде разследван за аферата “Ало, Банов съм”, съобщи Специализираната прокуратура след проверка, в която не открила улики за престъпление.

През януари депутатката от БСП Елена Йончева оповести записи от разговори в кабинета на Банов преди 3 г., когато той беше заместник на Вежди Рашидов. В тях се обсъжда забавянето на строежа на ларгото в София. Чува се Банов да говори с инж. Драгомир Драганов от фирмата, която ремонтира обекта, и му казва, че има забавяне с 33 дни, за което държавата трябва да съди изпълнителя за неустойка от 700 хил. лева. Предлага му вариант как това да не стане.

Прокурор Георги Николов обяснява, че Йончева е унищожила оригиналния диск, на който е получила записа на Банов. Според обясненията ѝ тя намерила диска в пощенската си кутия в парламента. След като презаписала файла на флашка, Йончева унищожила оригинала, а на прокуратурата предоставила копие. Не е уточнила как и защо е погубила оригинала. “Липсата на първоначално направения запис се явява непреодолима пречка пред експертите да установят има ли манипулации”, казва обвинителят. Освен това само свидетелят Ангел Ангелов, за когото пък Банов твърди, че от години го изнудва и се кани да го съди, потвърдил изнесеното от Йончева.

Ще обжалваме решението на прокуратурата, коментира Йончева по-късно. Следващата седмица тя ще предостави документи, които доказват, че става дума за подправяне на документи.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ