Дъбов към Нинова: Искаш да върнеш Сергей, за да ти е конкурент за поста ли?

Корнелия-Нинова-1-1280x1030

Искаш да върнеш Сергей Станишев в България, за да бъде конкурент за поста ти и да го изберем за председател? Този въпрос задал на соцлидерката Корнелия Нинова Димитър Дъбов по време на заседанието на червения пленум, който обсъжда евролистата на БСП.

В предложения от Нинова вариант Станишев не фигурира, въпреки че има 235 номинации от структурите и пред него е само Елена Йончева.

Остри възражения към предложената от Нинова листа и невключването на Станишев изказали много от членовете на пленума. Предлагат се хора, които са с малък брой номинации от структурите, хора без никакъв опит в европейските структури, критикувал още Дъбов. Той поискал повече жени в листата и всички, които са дали съгласие да стигнат до последната битка, да бъдат гласувани.

В отговор Нинова извадила изказване на Станишев от евроизборите 2014 г., в които той заявява, че няма да стане евродепутат, а само води листата, и напомнила, че не е спазил обещанието си и е отишъл в Брюксел. Тогава ситуацията беше различна, отговорил й Дъбов.

Никога за последните 30 г. не се е водила такава цинична и вулгарна война срещу един човек. Такава война се е водила само срещу един човек и е завършила с бесило, напомнила за Трайчо Костов пък Велислава Дърева. И обяснила, че има листа на Нинова и листа на партията.

Отношението към Станишев е признак на цивилизованост, заявил пък Валери Жаблянов. И критикувал ръководството, че след като иска приемственост, трябва да даде шанс за такава. След което критикувал кадровия подбор на лидерката, като обяснил, че сътрудниците на депутатите в лявата група знаят повече от тях.

Костадин Паскалев пък критикувал, че научил имената от листата от медиите. Единственият довод да бъде отстранен Станишев е номинирането на Пеевски, другото е лъжа, заявил Паскалев и попитал защо БСП нито веднъж не е поставила въпроса за разграбването на „Булгартабак“.

Листата е олицетворение на политиките, отговори Нинова. Тя обяснила, че Янаки Стоилов бил олицетворение на европейския социален стълб и не създавал разделение в структурите.

Източник: 24часа



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ