Политиците, взели жертви по пътищата!

Полиция, Линейка

Политиците не предизвикват катастрофи само с решенията си във властта, но и по пътищата.

Най-пресният случай е този на Лютви Местан. Лидерът на партия ДОСТ предизвика катастрофа край кърджалийското село Загорско на 14 април т.г. При инцидента загина 6-месечно бебе, а 9-годишно дете и 28-годишна жена са ранени.

Баба, дядо и внуче уби на пътя Радослав Каратанчев, докато бе народен представител от Българския бизнес блок. На 18 май 1999 г. той се качва зад волана на мерцедес, когато край Долни Дъбник блъска лада. На място загиват 55-годишният Иван Иванов, 52-годишната Емилия Иванова и 6-годишният им внук Виктор Маринов. Тогава Каратанчев наема за свой защитник покойната вече Рени Цанова, която бе адвокат и на Тодор Живков. Тя успя да издейства 3 г. условно за Каратанчев.

„Трима души загинаха, но изключителната вина е тяхна, защото те ме удариха“, е неговият коментар по случая.

Бившият депутат и шеф на 39-ото народно събрание Борислав Великов предизвика тежка катастрофа на 15 декември 2009 година. Той се сблъска челно с друг автомобил край София. 42-годишният баща, който шофира другата кола, загива. През юли 2010 г. Великов е осъден условно на една година затвор и обезщетение от 270 хиляди лева.

Живота на двама млади мъже отнема и бившият зам.-министър на финансите от кабинета „Сакскобургготски“ Красимир Катев. През лятото на 2012 г. той навлиза в насрещното край Балчик и се сблъсква с друга кола. Инцидентът става късно вечерта, а в колата на Катев пътуват още 65-годишна жена и 7-годишната му дъщеря Лора. Детето е откарано в болница с коремни травми, а дамата се отървава с леки наранявания.

„Съвестта ми е чиста. Как си представяте, че нарочно ще причиня такова нещо на детето си?!“, коментира след инцидента ексминистърът.

Апелативните магистрати във Варна веднъж му дадоха 3 години и половина затвор, но след обжалване на присъдата делото се точи и до днес, като вече е отлагано шест пъти.

На косъм от смъртта е бившият депутат на БСП Йордан Стойков. В средата на август 2014 г. той катастрофира тежко на магистрала „Тракия“ и седмици наред е в кома. Стойков не стига до централата на БСП, а до болницата в Стара Загора, след като автомобилът му излита в канавката заради това, че е засечен от друга кола. Състоянието му е тежко, тъй като нараняванията са по цялото му тяло. По-късно депутатът е транспортиран във ВМА в София и прекарва седмици наред в медикаментозна кома, за да се възстанови организмът му.

С 0,48 промила алкохол в кръвта пък направи катастрофа депутатът от ГЕРБ Иван Миховски. Той блъсна жена в Троян на 2 октомври 2015 г. Миховски шофирал с несъобразена скорост. Жената бе със счупен десен крак. 13 дни след инцидента Миховски е избран за депутат. Макар че е обвинен, инженерът по образование не отива на съд по изричното настояване на пострадалата. Затова и прокуратурата бе длъжна да прекрати делото.

Депутати не само убиват, но и гинат в катастрофи. След 11 години в кома бившият заместник финансов министър Нахит Зия издъхна в родната си къща в Гоце Делчев. На 8 декември 2006 г. Зия и шефът на финансовото разузнаване Васил Киров трябвало да се върнат със самолет от Румъния, където били на среща с колеги. Заради мъглата машината не може да излети и се налага да пътуват с кола.

Часове по-късно зверски верижен сблъсък край ловешкото село Микре праща зам.-министъра в болница в изключително тежко състояние – със счупен череп и тежки вътрешни и външни наранявания. Лекарите го оперират до сутринта. Въпреки многото консултации от най-големите български и чуждестранни светила Зия и след операцията остана в кома до кончината си.

При жестока катастрофа край Ловеч загиват Румяна Николова, Емилия Томова и Мария Захариева. Трите депутатки от БСП пътуват със служебен мерцедес към Велико Търново за тържествата по случай приемането на конституцията. Проливният дъжд и много високата скорост са попречили на Красимир Кръстев – оцелелия шофьор на парламентарния автомобил, да овладее колата, след като е избягнал удар на появилата се на пътя според очевидци жена с крава. Секунди след това мерцедесът се обръща и се блъска челно в жигули, чийто шофьор почива на място.

Московски губи сина си на моторна шейна

Бившият транспортен министър Ивайло Московски загуби сина си при катастрофа с моторна шейна. 4-годишният Кристиан се возел на зимния атракцион, управляван от баща му в Боровец, когато двамата са се ударили в дърво.

Загиналото момченце е по-малкият от двамата синове на Ивайло и Маринела Московски. По-големият е Александър, който е на 7 години. Разследването постанови, че бившият министър няма вина за катастрофата и обвинение не му бе повдигнато.

Източник: Доли ТАЧЕВА, БългарияДнес


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ