ВМРО: Министър Порожанов, спрете мора над пчелите!

румен порожанов

От ВМРО настояват за незабавно свикване на Експертния консултативен съвет по пчеларство, съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

„От години ние, Патриотите от ВМРО, чрез нашите народни представители, поставяме въпроса за политиката на държавата в пчеларския сектор. За субсидиите, за контрола над използването на пестициди, за контрола върху самите химикали, част от които имаме съмнение, че са забранени в ЕС. В продължение на два мандата – 43-ото и 44-ото НС, народните представители от ВМРО отправяха питания, провеждаха срещи с представители на министерството и пчеларските браншови организации, в резултат на които постигнахме създаването на Експертния консултативен съвет по пчеларство. Имаме и готов законопроект, който става все по–нужен предвид ескалиращите проблеми в сектора. Поради тази причина ние отново ще го подложим на обществено обсъждане. Ето защо нашият народен представител Красимир Богданов отново внася въпрос до министъра на земеделието Румен Порожанов с настояване той да отговори в спешен порядък какво ще предприеме, за да разреши проблемите на пчеларите“, заявяват от ВМРО.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ