Младежи блъснаха кон на АМ „Тракия“, оцеляха по чудо

2fd1bb9523385f2f06a9d6283bff3140_big

Момиче и момче претърпяха инцидент на магистрала Тракия тази нощ. Прибирайки се към София, в тъмните часове на денонощието, колата им удря кон. В инцидента няма пострадали пътници от превозното средство, но от удара животинчето е издъхнало.

Колата е със смачкана до неузнаваемост предница. Повикана е била помощ.

Ден по-късно потърпевшите разбират, че конят е бил забелязан часове преди инцидента да се движи по пътното платно. Нещо повече – пасял е на разделителната ивица. За цялата история и последствията след инцидента сигнализираха потърпевшите в социалните мрежи, съобщи trafficnews.bg.

Ето какво написа Бранимира:

„Снощи около полунощ блъснахме кон на магистрала Тракия, след тунела до Ихтиман. Всички пътуващи в колата са добре, но това не може да се каже за коня и колата. Днес получихме информация, че конят е бил забелязан около 4 часа по-рано в този участък и КАТ е бил уведомен, имаме снимки и свидетел.

Все още не можем да осъзнаем какъв късмет извадихме, че блъснахме коня странично и все още сме живи. За това неглижиране от страна на КАТ си има термин – престъпна небрежност, особено с усиления трафик в района след дългия уикенд. Собствениците на коня също трябва да понесат своята отговорност”.

След написаното от Бранимира, с нея се свързват хора, които часове преди инцидента са забелязали коня. Те твърдят, че са се разминали на косъм от инцидент и веднага са подали сигнал до спешен телефон 112 за наличието на животното на пътя.

В групи за споделено пътуване и за присъствие на Пътна полиция на магистралата също са предупредили колегите си на пътя за препускащата опасност. Един от последните постове е от 20:00 часа и гласи: „Внимавайте! Кон пасе в средата на магистралата, преди тунела край Ихтиман” .


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ