Вдовицата на Ники Лауда го изпрати с каската му върху ковчега (Снимки)

Image_7477820_128

Опечалената вдовица на Ники Лауда постави каската му от „Формула 1“ върху ковчега му. Така тя го изпрати в последния му път по време на погребението във Виена, пише „Дейли мейл“.

Бриджит Лауда бе придружена от синовете на Ники – Матиас и Лукас. Те оставиха венци, цветя и снимки на Лауда върху ковчега му. Освен тях в катедралата „Св. Стефан“ се стекоха хиляди, за да почетат шампиона, в това число и шампионът от „Формула 1“ Луис Хамилтън.

Тялото на трикратния световен шампион бе облечено в състезателен костюм, но беше изложено за поклонение в затворен ковчег.

Австрийският състезател Герхард Бергер, актьорът Арнолд Шварценегер, австрийският президент Александър Ван дер Беллен и наскоро отстранения канцлер Себастиан Курц ще направят кратки изявления в края на службата.

Ники Лауда, който се бореше със здравни проблеми, след като по чудо оцеля в катастрофа през 1976 г., когато колата му беше обгърната от пламъци, почина в Университетската болница в Цюрих, девет месеца след като претърпя трансплантация на белия дроб.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ