Плевенски лекари стопиха туморите на 10 онкоболни чрез уникален метод

Image_5509539_411_0-696x522

Десет раковоболни излязоха излекувани от плевенска клиника, благодарение на уникален метод, който прилагат медиците там. Става въпрос за Хайфу центъра (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound) в Плевен, който заработи наскоро.
В него се работи по уникална световна технология, която стопява туморите на онкоболни хора. Чрез него клетките се унищожават с ултразвук, който се подава от точна апаратура, която поразява само болните клетки, а здравите щади.

Преценката дали методът е подходящ за даден пациент и диагноза, става след като болният бъде консултиран от специален екип. Технологията за лечение е една от най-модерните и ефикасни в цял свят.

Сред вече излекуваните имало пациенти с миоми и тумори на панкреаса. Повечето от тях са били доброкачествени, но сред десетимата имало и двама души с напреднал рак.

Тъй като операциите са безкръвни, хората, подложени на лечение, могат да си тръгнат още на другия ден. Често дори не е нужно и използването пълна упойка, което допълнително не натоварва организма на болните.

Уникалният метод на лечение е по идеята на проф. д-р Григор Горчев, ректор на Медицинския университет в Плевен. В клиниката освен български специалисти, работи и китайски лекар, който има опит при работа с уникалния апарат.

Очаква се новия метод да бъде представен официално в края на януари.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ