Обявиха бедствено положение в Стрелча, пороите затлачиха водните резервоари

Дъжд, Времето

Бедствено положение е обявено в Стрелча, заради замърсяване и затлачване с тиня на водоземните съоръжения и водните резервоари на града, съобщи кметът на средногорската община Стойно Чачов.

Обстоятелствата, които налагат обявяването, са свързани с усложнената метереологична обстановка, довела до компрометиране на ВиК съоръженията и необходимостта от предприемане на спешни и неотложни аварийно-възстановителни дейности за предотвратяване на последствията, които водят до увреждане на здравето на хората и нанасят щети на имуществото, е посочено в мотивите за обявяване на бедственото положение.

В резултат на поройните дъждове през миналата седмица водоземните съоръжения бяха неколкократно заливани и затлачени с тиня, пясък, чакъл и дървета. Водоподаването към града бе преустановявано многократно, а запасите в резервоарите бяха изчерпани и замърсени с тиня.

Особено опасно е положението с компрометираните участъци на довеждащия водопровод – разрушени подпорни стени и оголени тръби, уточниха от администрацията на общината.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ