Повдигнаха обвинение срещу шофьора, прегазил глухонемия велосипедист

Полиция

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем В.С., на 31 г., за това, че за времето от 22 часа на 14 юни 2019 г. до 6 часа на 15 юни 2019 г., на път I-V, в участъка от спирка „Джебел“ към ГКПП-Маказа, при управление на лек автомобил, марка „Пежо 406“, е нарушил правила за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движението по пътищата, и по непредпазливост е причинил смъртта на 37-годишен велосипедист, като деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343 ал. 3 ,б.“б“ във вр. ал. 1 , б.“в“ във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 19 юни 2019 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, като предстои Окръжна прокуратура – Кърджали да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. По делото са извършени огледи на местопроизшествие, назначени са съдебни експертизи и други процесуални действия. Разследването по случая продължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ