Патриотът Александър Сиди проговори за борбата с циганизацията и скандалите в малката коалиция

александър сиди

Депутатът от „Обединени патриоти“ Александър Сиди разкри идеите за дециганизацията на ВМРО, битката на „Атака“ с абортите, причините за пръта, който партньорът им Валери Симеонов сложи в намаляването на държавните субсидии за партиите и генезиса на скандалите в малката коалиция във властта.

„Виждаме цигански безчинства ежедневно и това трябва да бъде спряно, затова е и концепцията за дециганизацията. Виждаме какво се случва в Розино. Тази концепция е за справяне с маргиналните групи“, коментира представителят на ВМРО.

„Основните мерки са чрез по-големи рестрикции, вкарване на децата в училище, справяне с бароните“, уточни той. По думите му битката е на държавата.

„След като държавните институции влязат в роля, всички барони до един могат да бъдат в затвора. Ако държавата не може да се справи с циганските барони, тази държава трябва да се закрие“, отсече Александър Сиди.

„Когато държавата е твърда в своята дейност, всеки един нарушител трябва да бъде наказан. Не може партиите да си играят в гетата, когато има избори и после нищо да не се случва“, добави депутатът.

„Законът е добър, закона го има, но когато дойдат избори, виждаме, че големите партии имат сериозно влияние в гетата“, посочи той.

Според него много кметове няма да премахнат незаконните постройки в гетата това люто, защото идват избори. „На последните избори най-голямо влияние в гетата имат ГЕРБ, ДПС и БСП“, увери представителят на ВМРО.

„Всички политици на прехода сме виновни, че не вкарахме тези хора в релси. Идеята на концепцията е да се случи точно това. Въпреки че концепцията още не е приета, ние правим промени по нея точка по точка, защото не може да чакаме“, обясни Александър Сиди.

„Опитвам се да не следя какво говорят нашите коалиционни партньори в малката коалиция по студиата, по простата причина, че голяма част от приказките им са неверни твърдения за ВМРО. Ако имат идея за забрана на абортите, нека седнем на една маса в парламента и да я обсъдим“, призова народният представител.

„По медиите те казват, че сме си купували гласове, че сме карали самолети с хора, които да гласуват за Ангел Джамбазки“, допълни той.

„Ние направихме всичко възможно, за да запазим коалицията за евроизборите. ВМРО получи своя резултат. Но нашата основна цел беше да изместим ДПС от третото място – това, което успяхме да направим на парламентарните избори“, коментира депутатът.

„10 000 граждани гласуваха преференциално за Андрей Слабаков. Той е човек със сериозно име в българската култура и би могъл да бъде полезен в европейските институции. Четох злобни коментари, че Слабаков е бил от шоубизнеса и не може да бъде политик, но не видях злобни коментари за един друг човек, който дълги години е в шоубизнеса и смята да прави партия“, каза Сиди, визирайки шоуменът Слави Трифонов.

„Политическото его на тримата лидери е нещо, което не успяхме да преборим. Всеки един от лидерите смята, че другите двама са заплаха. Когато направихме коалицията, бяхме наясно, че всяка партия ще загуби част от своя облик. На последните европейски избори ВМРО направи 7%, а другите две партии направих по-малък резултат от този на една жена от затвора. Това доведе до тези крамоли в коалицията“, отсече представителят на ВМРО.

„Ако приеме субсидия от 1 лев на глас, това ще унищожи малките партии и те няма да могат да реализират своите идеи“, категоричен е той. По думите му ВМРО има възможност да се издържа и без субсидия. „Не следя сметките на БСП, но те не могат да управляват бюджета си, докато ГЕРБ управляват чудесно парите си“, каза още депутатът.

„Ако има таван на парите, които партиите да получават, бихме посочили 5 млн. лв, тъй като с тази сума се справя най-голямата партия ГЕРБ. Ако се приеме субсидия от 1 лев на глас, ще получим 100 000 лв. субсидия, а тези пари ще стигнат горе-долу за 3 месеца политически живот на нашата партия“, обясни той.

„Няма как да коментирам вътрешнопартийните отношения в ГЕРБ. Не видях достатъчно доказателства нито в едната нито в другата посока относно сянката на Цветанов зад „Еврохолд“. Не бива да правим или да разваляме сделки заради обществен натиск, защото аз не видях и сериозни аргументи срещу Гинка Върбакова. Сянката на съмнение винаги остава, но не трябва да се прави или да не се прави бизнес само заради сянката на съмнение“, заключи Сиди.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ