Нинова вади Жаблянов от червеното бюро, Весела Лечева и Асен Гагаузов влизат в него

Корнелия Нинова

Рокади в изпълнителното бюро на БСП, готви Корнелия Нинова. Те ще бъдат представени пред националния съвет на партията, кйто се събира днес по обяд на Позитано 20. В момента тече заседание на червеното ръководство.

По първоначална информация от бюрото изхвърча Валери Жаблянов, който бе един от основните опоненти на Нинова след евроизборите и бе спряган като кандидат за лидерския пост на конгреса преди седмици.

Жаблянов е отнесъл критики и в последните дни тъй като не се е включил в заседание на ПАСЕ на което се е гласувала Истанбулската конвенция.

Червеното изпълнително бюро ще бъде разширено и в него се очаква да влязат бившия регионален министър Асен Гагаузов и Весела Лечева. Включването на Гагаузов се възприема като знак към местните структури с оглед предстоящите избори на ЕС.

Ще бъде създаден нов Стратегически съвет по идеология, който ще бъде оглавен от Янаки Стоилов. Очаква се това звено да измести работата на партийната комисия по идеология която се управлява от Жаблянов.

Очаква се да бъде избрано и ново ръководство на предизборния щаб на БСП след като щефът му Георги Свиленски подаде оставка. С оглед на твърде малкото оставащо време до изборите е възможно начело на щаба да бъде поставен един от заместниците на Нинова – Кирил Добрев, Деница Златева или Владимир Москов.

Червеният пленум днес трябва да обсъди и реорганизация на бюджета на партията с оглед планираното от ГЕРБ орязване на държавната субсидия.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ