Борисов към министрите: Поздравления за успешната сделка за Ф-16! Това е успех за България

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави в началото на заседанието министрите за приключването на сделката за изтребителите.

„Да поздравя Министерството на отбраната, финансите, икономиката – всички, които работиха по този стратегически проект за преовъоръжаване на българската армия. Видяхте съобщението на Департамента на САЩ“, каза Борисов.

„Въпреки глупостите, които се говорят в България, никой извън България не би си помислил, че българските и американското правителство са подвластни на лобизъм“, отсече той.

„Въпреки съпротивата на нашите политически и идеологически опоненти, поздравявам ви за куража и смелостта“, обърна се той към министрите.

„28 години след промените такова нещо не се е случвало и това е невъзможно все още иза много страни в ЕС. Видяхте каква е оценката на департамента на САЩ и съжалявам, че нашите партньори в дясно нито веднъж през цялото време не се опитаха да ни помогнат и защитят, защото освен всичко друго това е и геостратегическо решение и има огромно значение“, заяви Борисов.

Той поздрави специално министър Владислав Горанов и вицепремиерът Красимир Каракачанов, за когото съобщи, че не е на заседанието, тъй като се лекува.

Днес министрите трябва да одобряват становище на правителството по решението на Конституционния съд за промените в Закона за личните данни, засягащи работата на журналистите. Президентът Румен Радев наложи вето върху решенията на Народното събрание, което беше отхвърлено, а БСП даде промените на Конституционния съд.

26 решения ще вземе на днешното си редовно заседание Министерският съвет.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ