Дъщерята на Цветанов и синът на Корнелия се събират

Корнелия Нинова, Цветан Цветанов

Дъщерята на Цветан Цветанов Гергана е решила да напусне впечатляващата си длъжност като младши анализатор към Световната банка във Вашингтон. Вечно усмихнатата госпожица от година и половина работи със завиден успех в институцията на Кристалина Георгиева, но е решила да се откаже от кариерата си там, за да отиде при сина на Корнелия Нинова, пише Стандарт.

Разбира се, не става въпрос за романтичен трансфер, а за професионален. Гергана е получила няколко оферти от частния сектор с възнаграждение, многократно надвишаващо настоящата ѝ заплата в СБ. В момента за своята длъжност тя получава заплата от около $4500 на месец, докато големите финансови компании ѝ предлагат суми между $15 и $30 000.

Младата дама се е ориентирала към офертата на пазарния лидер „Голдман Сакс”. По ирония на съдбата от три години в компанията работи единственият наследник на най-върлата политическа противничка на татко ѝ – Корнелия Нинова. Рафаел е считан за един от най-талантливите млади специалисти в централата в Ню Йорк. Дали отношенията между родителите им ще хвърлят своята сянка върху тези на наследниците им, предстои да разберем.

Гергана Цветанова е възпитаничка на университета Бат в Югозападна Англия. Там тя завърши бакалавър в специалността „Политика и международни отношения“. Баща ѝ отрича да ѝ е съдействал по какъвто и да било начин за поста в Световната банка, който Гергана си заслужила с уменията и упоритостта си.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ