България се разтрепери: Един от най-страшните кримигерои пак е на свобода

78

Опасният рецидивист Симеон Стоянчов, известен като Малката Рижа, отново е на свобода. Това съобщиха притеснени хора, видели Рижата преди дни на едно от плажните заведения – „Стария капан“ в Бургас, съобщава „Флагман“.

Стоянчов бил в компанията на руса жена. Изглеждал видимо спокоен и усмихнат. Двамата си поръчали рибена супа и бързо напуснали заведението.
Проверка на Флагман.бг установи, че Стоянчов е излязъл на свобода на 7-ми юли т. г.

Само преди дни той е можел да се върне отново зад решетките, макар и за кратко. Бургаският районен съд обаче реши да даде шанс на рецидивиста отново да се интегрира в обществото.

Магистратите кумулираха две присъди на Рижата – за кражбата на мотор в ж.к. „Меден рудник“ и шофиране след употреба на наркотици. Съдът постанови общо наказание от 1 година и 8 месеца, но прецени, че няма нужда Стоянчов да се връща в затвора, за да долежи присъдата си.

„Настоящият съдебен състав намира, че в случая не следва да намери приложение правилото на разпоредбата на чл.24 от НК. Същото е предвидено като изключение и само за случаите, когато с оглед определените наказания за отделните извършени от един осъден престъпления, не могат да се постигнат целите по чл. 36 НК.

Видно от представените в съдебно заседание писмени доказателства – регистрационна карта, издадена от Дирекция „Бюро по труда”, гр.Бургас, трудов договор № 7/29.07.2019 г. и фактура за заплатен наем за жилище, същият е започнал процес по социализация и поправяне. С оглед на това, съдът намира, че осъжданията, са успели да окажат своя превъзпитателен и поправителен ефект.

На С. следва да бъде предоставена възможност за поправяне и връщане към нормалния начин на живот. Едно влизане на осъдения обратно в затвора, макар и само за три месеца, по мнение на настоящия съдебен състав, би оказало възпиращо действия на този процес и би попречило на същия да довърши положителната промяна, която е започнал“, пише в мотивите на районния съд.

По делото обаче не са взети под внимание 6-те месеца, които Рижата получи, след като потроши затворническа килия в началото на м. г. Присъдата влезе в сила съвсем скоро, но не е изключено Стоянчов да обжалва наказанието.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ