ВМРО избира своята номинация за кмет на Русе между четирима кандидати

rs07082019-800x450

Четири са номинациите на ВМРО за кмет на Русе на предстоящите местни избори, стана ясно днес на пресконференция в крайдунавския град.

Структурите на партията на територията на общината са предложили областния управител на Русе Галин Григоров, съпредседателя на парламентарната група „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, председателя на групата на съветниците от ВМРО в Русенския общински съвет Иво Пазарджиев и Луиза Попова, която е експерт от банковата сфера и е гражданска кандидатура. Зад кого ще застане окончателно ВМРО ще стане ясно до края на този месец, след като се проведе заседание на общинското ръководство на партията.

Листата на ВМРО за общински съветници в местния парламент ще е с широко гражданско участие, обясни Веселинов.

Намеренията са половината от общо предложените 51 души да са от гражданската квота. Очакват се предложенията на русенци, които те могат да изпращат на електронната поща на местната структура на ВМРО.

Веселинов допълни, че ще се потърси контакт с политически сили на местно ниво, които не са в управлението. С тях ще се водят преговори за единна кандидатура за кмет.

Хората искат промяна. Общо е усещането да упадък на града. Само за 10 години 16 000 души са напуснали Русе и това е по официална статистика, която е по-щадяща. Без промяна в политиката на местната власт и насочването ѝ от градинки и тротоари към инвестиции и ръст на работните заплати, което да върне хората в града, няма да стане каза Искрен Веселинов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ