Прокурор Гешев: Разкрихме две брутални убийства

Иван Гешев

Имаме проблем с битовата престъпност в България. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по селата“, допълни той.

Гешев съобщи още, че са разкрити две убийства.

„Най-кратко те могат да бъдат определени като престъпления от битов характер“, допълни заместник-главният прокурор.

По думите му имаме проблем с това, което се случва в малките населени места. Той допълни, че това, което става с нашите баба и дядовци е неприятно.

„Две тежки умишлени престъпления бяха разкрити буквално вчера. Първият случай касае започнатото преди десет дни досъдебно производство, в което в гора в близост до Варна бе намерено почти заровен труп на мъж. Трупът бе идентифициран. Стигна се и до извършителят, който е задържан. Същият е съсед по вила на убития мъж, а помежду им от дълго време е имало конфликт. Убитият е тормозел своя убиец като го е крадял, заплашвал, нанесъл му е понякога побой и така се е стигнало до тази трагична случка. Убиецът е мъж на 91 години, а жертвата му е на 56 години. Убийството е станало в дома на убиеца, а за оръжие е използван винкел“, допълни друг прокурор.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ