Банев празнува юбилей в ареста

Николай Банев

Арестуваният олигарх Николай Банев ще празнува юбилей в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Голяма Богородица. 60-годишнината си бизнесменът ще запомни като най-черната от всички досега, тъй като ще я прекара сам и зад решетките.

Традиционно всяка година той отбелязваше празника си с пищно тържество в семейния курорт Русалка. На бутиковите му купони се стичаха бизнесмени и милионери от България и света, които се наслаждаваха на кулинарни вълшебства, шампанско за десетки хиляди левове, танцова и музикална програма с изпълнители от страната и чужбина, рекордно дълги зари по 20 минути, както и някои по-екстремни удоволствия. В малките часове на нощта Банев и малцината оцелели след опустошителното парти имаха традицията да правят нощни къпания в морето. Подаръците, които милионерът получаваше, също не бяха по-малко впечатляващи. Наред с картините уникати, сувенири от злато, дизайнерските вратовръзки и бутонелите с диаманти, най-нетрадиционни армагани на олигарха поднасяха жените му. Миналата година първата му съпруга Красимира, която управлява един от неговите спа центрове, му подари екзотичен масаж от сексапилни девойки, облечени с хавайски мотиви и гирлянди, от който Банев се възползва директно пред очите на гостите си. Настоящата му жена Евгения пък го изненада с професионална дъска за сърф, тъй като водният спорт бил последното му хоби, на което Николай това лято нямаше възможност да се любува.

Предстоящата му 60-годишнина ще премине без фанфари и честитки от богати приятели. На свиждане в ареста в деня на личния му повод вероятно щели да отидат жена му Евгения, която преди месец бе пусната с най-леката мярка – подписка, заради проблеми с щитовидната жлеза и належаща операция, както и майка му Мария.

Зад решетките на килията Николай Банев и съпругата му попаднаха през октомври, когато бяха заловени във Франция, след като прокуратурата им повдигна обвинения за източване на девненския завод „Полимери“, укриване на данъци, финансови машинации и участие в организирана престъпна група. Двамата неколкократно молиха съда да ги пусне на свобода, но само молбата на Евгения бе удовлетворена.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ