БСП със скандален кандидат кмет, разследван за усвояване на банкови кредити чрез фалшиви документи

корнелия нинова

БСП обявиха официално, че издигат Веселин Калчев за кмет на Братя Даскалови. Това било решено единодушно от делегатите на местната конференция, като според тях той бил един от най-достойните, професионалист и незаменим кадър. Самият Калчев се закани, че бил готов да победи ГЕРБ на предстоящия местен вот, но местните изобщо не могат да си представят такъв сценарии като се има предвид неговата биография.

Затова съобщи и адвокат Даниела Петкова, която разкрива във фейсбук доста смущаващи факти за Калчев. През 2016 година по думите й срещу Веселин Калчев, който тогава бил председател на БСП в община Братя Даскалови, е заведено следствено дело за усвояване на банкови кредити чрез фалшиви документи. Тя разкрива, че той заедно с помагача си, лице на младежкото БСП, взимали кредити чрез фалшиви трудови договори.

Обикновено жертвите им били работници на казанлъшката оръжейница „Арсенал“,назначени на срочни трудови договори. Според адвокат Петкова двамата преправяли договорите на безсрочни и карали лицата да усвояват кредити, които варирали в размер от 10 000 до 50 000 лева. Обичайно давали по около 5000 лева на кредитополучателите, а останалите прибирали за себе си, твърди още юристката .

„След като си служели с фалшиви трудови договори, от там и останалите документи за получаването на кредит, били неверни. Кредитите са теглени от различни банки, но една от банките извършила проверка и видяла, че кандидатстващото лице няма безсрочен трудов договор.

В РУ Казанлък, са разпитани 20 човека, получили пари от кредити и през 2016 година. Следственото дело е предадено в Окръжна следствена служба в Стара Загора, където отлежава и до днес по неясни причини.

Председателят на БСП в Община Братя Даскалови-Веселин Калчев има регистрация в полицията по член 248 ,,а ,, от Наказателния кодекс – ,,Който, за да получи кредит, представи неверни сведения, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева“, пише още Петкова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ