Полицията с огромен удар: Арестуваха един от най-опасните бандити в България на АМ „Тракия“ (Снимка)

Полиция

Будимир Куйович беше арестуван вчера, докато кара кола на АМ „Тракия“ с фалшива книжка, съобщава „Телеграф“.

Черногорецът, който излежава 16-годишна присъда за участие в банда за наркотрафик, представил португалско свидетелство за правоуправление, за което катаджиите смятат, че е менте.

Новината разкриха вчера от СДВР пред изданието. Куйович е бил задържан за 24 часа, докато се установи как се е сдобил с португалската книжка.

„Той е в ареста, след това и в затвора от 2007 г. Книжката е издадена през 2009 г. Ще се проверява как се е сдобил с нея и фалшива ли е“, мотивираха се униформените.

Черногорецът излежава присъдата си в затворническото общежитие в Казичене. Заради добро поведение е бил пуснат в отпуск от понеделник до неделя, обясниха от силовото министерство.

Той обаче е бил засечен да управлява лек автомобил „Ауид А6“ с пловдивски номера и бил спрян за проверка. На катаджиите направило впечатление, че документът прилича на фалшив, на който пише, че е от Португалия, и арестували Куйович.

Той е бил откаран в ареста на столичното 8-о РПУ. Заедно с него в автомобила били млада жена и възрастен мъж.

Куйович нашумя в България още преди повече от десетилетие. Той беше осъден на 16 г. затвор, след като го признаха за виновен за тартор на организирана престъпна група за наркотрафик от Близкия изток през България за Западна Европа.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ