Борисов: Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата

Заснемане

Тръгнахме да правим път през Божурище. Имаме много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени. Този път, който планирахме да разширяваме няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвестирите питат за инфраструктората. Когато си направил над 200 млн. лв. инвестиция и то за целия регион и имаме населено място като Божурище, веднага стигнахме до проекта, който вчера ви го представихме – ще направим един околовръстен път от царица Йоана, минава оттук и свързва магистралата със зоната. Това възлиза на 50 млн. лв. Това се прави, за да осигурим на хората от Божурище нормален живот. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на индустриален център „Божурище“. Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата, добави той.

„Дал съм на министрите кратки срокове да започнат процедурите, защото трябва да се отчуждават и земи. Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път да не изпъдим инвеститорите. Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктурата“, коментира премиерът.

„Асфалта не се яде. Той създава млрд. инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре“, заяви Борисов.

Той благодари на всички работници и строители, проектанти, инженери. Борисов обеща да направя всичко възможно да се ускорят всички процедури и осигури пълния бюджет.

Новата логистична база е на голяма датска компания JYSK, в която са инвестирани 107 млн. евро и ще бъдат разкрити 300 нови и работни места.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ