Георги Марков разкости Манолова: Как кюстендилската софиянка ще отвоюва София, пак ли ще ни национализира?

Мая Манолова

„Не признавам правото на Мая Манолова да завява: „Ще отвозваме София.“ Г-жо кюстендилска софиянка, аз уважавам хората оттам, и Цветанка Ризова е от Кюстендил, но как ще ме завоювате, пак ли ще ни национализирате“, попита в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков.

„София има политическа култура. Ако не беше така, нямаше да дойдем на 14 декември, когато обградихме парламента, за да свалим член Първи от Конституцията. Ние, софиянците, направихме промяната. Мая щяла да разтваря ветрилото. Отново да ми играе мадам Бътерфлай? Няма да стане. Аз харесвам нейното облекло, синьото костюмче, ама то се вижда червеното й сърце. Манолова е е най-червеното, което е имала БСП в демокрацията. Каква независима си ти. И ти направи Костинбродската афера. Аз считам голяма грешка на Бойко, че я назначи за омбудсман. Острие била. И аз съм острие. Защо не ме направиха омбудсман. Каква София заварихме през 90-та? София на празните магазини, опашки за банани, чудовището Кремиковци, блъскане по трамваите да посрещаме Брежнев, вестници ни дадоха да си правим шапки, накрая ни спряха тока, бяхме като светулки. А Лукановата зима? Беше глад, нямаше лекарства. Това беше социалистическа София. Най-грозният град наред с Тирана. Другарите направиха панелите, а сега пък крещят, че била презастроена. Чуждестранни делегации минават през жк Дружба, ужасяваща гледка. Другарите го направиха това. Отчуждаваха ни от центъра и ни пращаха по крайнините. Не ща този социалистически модел. ГЕРБ, Борисов и Фандъкова направиха зрими неща. Метрото – за 1,60 другарят Иванов и другарят Петров да идат от „Младост“ в Люлин, до аерогарата, до жп гарата. Корнелия Нинова отиде да гледа Гришо къде? В зала „Адмеец“, която Бойко построи, посочи се още Марков.

„Фандъкова е един културен кмет, смирен, с никой не се скара, никой не обиди, а работи с 16 партии. И говори за нов екип. А Мая Манолова не ща да ме освобождава от демокрацията, не ща друга София“, категоричен е Георги Марков.


One comment

  • коко

    14.09.2019 at 15:55

    Този отрасъл в дантелени пелени ни учи от 30 години и затова сме на това дередже.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ