Известен климатолог алармира: Очакват ни температурни аномалии от 30 градуса

София, Дъжд

От днес се очаква понижаване на температурите в страната. Ще започне осезаемо проникване на хладен въздух от север. В по-голямата част от страната от четвъртък температурите ще са с около 10° по-ниски.

„В сряда в Северозападна България температурите ще са между 24 ° и 29°. В останалата част на страната температурите ще се задържат между 29 ° и 34°.

С приближаването на студения атмосферен фронт от север днес облачността ще се увеличи и до края на деня, предимно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи.

През нощта в четвъртък с умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух“, прогнозира синоптикът от НИМХ Красимир Стоев.

В четвъртък ще се понижат температурите и в Южна България, възможни са превалявания от дъжд и гръмотевична дейност.

В началото на следващата седмица в повечето райони минималните температури ще са между 6° и 11°, като ще има и места с минимални температури под 3°.

Това обаче не е края на метеорологичното лято, категоричен е синоптикът. В последното десетдневие на септември ни очаква повишаване на температурите.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ