Депутатът Красимир Богданов с питане до регионалния и вътрешния министри след инцидента в Борован

красимир-богданов

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов отправи писмен въпрос към министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на вътрешните работи Младен Маринов относно мерките, които се предприемат за обезопасяването на Републикански път II-15 при преминаването му през населените места в област Враца.

Свидетели сме на редица инциденти, като най-чести са в района на Борован. Наличието на прав участък от близо 200 метра при влизането в селото, в посока от Враца към Оряхово, предполага развитие на скорост, несъобразена с изискванията при преминаване през населено място. Какви мерки предприема повереното МРРБ за обезопасяването на Републикански път II-15 при преминаването му през Борован и другите населено места пита депутатът и поставя въпроса за действията МВР за ограничаване на скоростта в същия участък.

Богданов се обръща и към кмета на Борован относно възможността за поставяне на ограничители, т.нар. легнали полицаи или хоризонтална релефна маркировка, които биха оказали нужния ефект върху любителите на високите скорости и недопускането на подобни инциденти, които скоро ще струват и човешки животи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ