Борисов разкри защо вместо „Южен“ сега стартира „Балкански поток“

данаил кирилов бойко борисов

„Южен поток“ беше спрян заради корупция и обществени поръчки, проведени по непрозрачния начин. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг във връзка със стартиралото изграждане на „Балкански поток“.

„При една много прозрачна и честна процедура Държавната компания на Саудитска Арабия се класира първа и от утре започваме изпълнение. Това е огромна инвестиция. За половин милиард в момента изграждаме интерконектора с Гърция. Докато другите говореха, ние октомври ще пуснем към нашите компресорни станции.

Докато някои обясняваха и питаха какви са ни отношенията със съседите, Русия, Саудитска Арабия, днес беше подписан договорът за изпълнение. Тръбите в 90% вече са в България и от утре започват да ги разпръсват по трасето и да строим. Финансирането е осигурено. Понеже всеки ден съм обещал депа, заводи, пречиствателни станции, училища.

Личните ни отношения с престолонаследника и Кралство Саудитска Арабия направиха проекта възможен, помните, когато стартираха моите „честни“ опоненти“, добави още Борисов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ