Борис Вангелов: Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили

Борис Вангелов

Ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос, посочи депутатът от ВМРО Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР.

Той допълни, че връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като се предвижда жените също да служат, но доброволно.

Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца, каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски, заключи Вангелов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ