Убиецът Полфрийман предприе ход за измъкване от България

Джок Полфрийман

Австралиецът Джок Полфрийман, който бе освободен 6,5 години по-рано от затвора, където лежа за убийството на студента Андрей Монов, жали пред Софийски градски съд една от забраните си за напускане на страната, съобщава „Монитор“.

В молбата, подадена в СГС, той е поискал тази забрана да падне.

Тя е наложена след задържането му през декември 2007 г. и целта и е била да осигури неговото присъствие по време на наказателното производство, което приключва с влизането в сила на присъдата.
От 20 септември австралиецът, който бе условно предсрочно освободен от затвора, се намира във временния център за настаняване на чужденци в Бусманци.

Съдът ще разгледа молбата на закрито заседание. Молбата е разпределена на същия съдебен състав, който преди години е осъдил на първа инстанция Полфрийман, но председателят вече е друг – Даниела Талева.

Вероятният мотив да се разпредели на този състав, е, че когато е чел присъдата, съдът се е прознесъл и по забраната да напуска страната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ