Каракачанов разсипа Българския хелзинкски комитет: Защитават само престъпници

Каракачанов-10-1280x982

Ако започнем да се палим за едни избори в едно село, какво остава по-нататък? Лично ще контролирам нещата не защото кандидатът е наш, а защото не ми се иска да вярвам, че това е умишлен акт заради изборите. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод палежа на имот на кандидат за кмет в село Ясна поляна, издигнат от ВМРО.

„Когато става въпрос за циганския бандитизъм в България, всеки гледа да се покрие. Аз отдавна съм предложил една концепция. Не казвам, че това е решението, но не трябва само да се крием и да тупаме топката“, каза още Каракачанов по повод незаконно сметище в Сливен.

„Днес ВМРО ще предложи законопроект, свързан с битовата престъпност. В този проект се разширява правото на неизбежна самоотбрана“, разкри вицепремиерът.

„Когато се приеме тази концепция и когато тези хора, които са записани в бюрата по труда и те откажат работа, им се спират помощите. Няма как да си богат, когато не си ходил на училище, не искаш да ходиш на работа и живееш с помощи“, отсече той.

„Знаете ли колко полицаи са съдени от този Български хелзинкски комитет за превишаване на правата им. В същото време не съм чувал този комитет да е защитавал правата на всички жертви на престъпления. Ще защитят ли правата на българския ветеран, ограбван вече 9 пъти? Ще му занесат ли поне един чай? Защото, бъдете сигурни, че ако полицай удари шамар на някой мургав гражданин, наръгал с отвертка възрастен човек в опит да го ограби, ще чуете вопли оттук до Страсбург“, категоричен е военният министър по повод поредното нападение над ветерана от Втората световна война Дянко Марков, ограбван в дома си повече от 7 пъти.

„Преди време един полицай арестува петима души, които палиха българското знаме. За да арестува той петима души, естествено че е използвал сила – или шамари, или палка. И вместо този комитет да защити полицая, те заведоха дело срещу него и той беше уволнен“, припомни Каракачанов.

„Искаме закриването на Българския хелзинкски комитет, защото ми дойде до гуша. Ясно ми е, че съдът няма да го забрани този комитет, но аз нямам ли право на мнение. Те близо 30 години защитават престъпниците, изнасилвачите и убийците, а не се занимават с жертвите на техните престъпления“, негодува вицепремиерът.

Той коментира и темата за Северна Македония, като беше категоричен, че България ще защити интересите на своите граждани. „Македонците на маса са добри българи“, добави Красимир Каракачанов.

„Ангел Джамбазки е най-добрият и затова го издигнахме като кандидат за кмет на София. Той защитава по най-добрия начин интересите на България в Европарламента и ще бъде добър и като кмет на столицата“, заключи Каракачанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ