Юлиан Ангелов разгроми Сидеров след скандала в БНТ, ВМРО излиза на протест срещу освобождаването на Полфрийман в понеделник

юлиан ангелов

Юлиан Ангелов от ВМРО, който участва в снощното предаване на „Референдум“ по БНТ, където се разигра скандал, проговаря за екшъна пред колегите от ПИК.

„Не мога да търпя някой да нарушава добрия тон и да обижда хора от ВМРО и аз да мълча. Но го направих с добър тон, а не с викане и крякане. Никого не съм наклеветил и обвинил, камо ли г-н Сидеров. Затова целият този цирк е изцяло за сметка на г-н Сидеров.

Аз излязох и не се върнах в ефира, защото след такъв цирк, няма какво повече да се каже. В последствие разбрах, че навън е имало конфликт с представители на партията на Сидеров, които са атакували момиче, което било от публиката. Подобно поведение е недопустимо, за който и да е политик в България“, заяви Ангелов.

„Лош тон и каквито и да било обиди аз не съм изричал. Но нямаше как да мълча, докато се обиждат мои колеги“, каза още депутатът.

По темата за искане на забраната на Българския хелзински комитет, той разкри, че ВМРО не искат да се допуска такива неправителствени организации с чуждо финансиране да се намесват в съдебната власт.

„Лицето Полфрийман не се е поправило и затова не трябва да излиза. Той се държа нагло и няма как някой да ни убеди, че той трябва да е на свобода. Не е редно такива неправителствени организации да влияят в съда и да се намесват в съдбата на българите.

Това показва, че хелзинския комитет защитава права на убийци и изнасилвачи, на хора в гета и незаконни постройки, клевети България пред Европа, води дела срещу България в Страсбург. Изцяло работи срещу български народ и ние като патриоти не сме съгласни с такава пряка намеса. Освен това БХК подкрепя и забранената организация „ОМО Илинден“, които работят срещу интересите на страната с външно финансиране.

Освен това този комитет незнайно защо е решил, че е правозащитен и има нещо общо с Хелзинки. Излиза, че всеки може да си кръсти организацията Стокхолмска например и да дава бележки за освобождаване на убийци и да се бърка в съдебната власт, а и в цялата държава. Това е недопустимо. Затова смятаме, че прокуратурата дори да не ги забрани, поне трябва да събере данни за дейността им и да стане ясно кой и как ги финансира, както и с какви цели“, заяви Ангелов.

Депутатът призова всички българи на 7-ми октомври да дойдат пред Съдебната палата на протест в 9 часа преди заседанието на Върховния касационен съд, на която съдиите на Лозан Панов трябва решат дали да освободят убиеца Полфрийман или да уважат искането на главния прокурор Сотир Цацаров за връщане на делото.

„Всички, които искат справедливост от съдиите, да дойдат и да изразят позицията срещу освобождаването на убиеца. Ние от ВМРО ще сме там в 9 часа, но тази кауза е надпартийна“, категоричен бе Ангелов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ