Ново голямо увеличение на заплатите обяви министър Горанов след заседание на МС

владислав горанов

Рано е да се говори кои ще са приоритетите в Бюджет 2020, но със сигурност в него влизат планираните 10% скок на заплатите в държавната администрация, както и двойното повишаване на учителските заплати.

Това гарантира министърът на финансите Владислав Горанов в Министерския съвет, след края на заседанието, в отговор на въпроса кои са приоритетите за догодина.

„Това са двете сигурни неща, срокът е до края на този месец, на финалната права сме, предстоят разговори с колегите министри“, коментира пред медиите Горанов. Той съобщи още, че за месец септември е налице превишение на разходите със 150 млн. лв., което от своя страна увеличава разходите за деветте месеца на годината. Те възлизат на малко над 1,2 млрд. лв.

„Но голяма част от инвестиционните разходи са струпани в края на годината, така че очакваме бюджетът да не ни изненада в отрицателен аспект и горе-долу се движим в рамката на актуализацията му“, разясни министърът на финансите.

Попитан дали трябва да се разделят с коалиционния партньор „Атака“ заради скандалното поведение на Волен Сидеров в студиото на държавната телевизия, Горанов заяви, че не желае да говори вместо него, но също така подчерта: „Нищо не налага да дестабилизираме държавата“.

В същото време финансовият министър коментира, че всеки носи отговорност за действията си и последствията от тях. „За мен подобно поведение е неприемливо“, категоричен беше Владислав Горанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ