Жоро Илиев натопил Митьо Очите

Димитър Желязков - Митьо Очите

Знаковата ъндърграунд фигура Георги Илиев е арестуван от тежко въоръжени спецченгета с долни гащи, натъпкани с дрога, пише „Флагман“. Любопитните подробности станаха известни по време на делото срещу бургазлията, който се призна за лидер на опасна наркобанда, сключи споразумение и се размина с условна присъда.

Според слуховете в ъндърграунда Илиев изтъргувал свободата си след показанията срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите.

Жоро Илиев е арестуван пред дома си в ж.к. „Лазур“ на 4ти септември м.г., около 14 ч. след обяд. По това време паралелно са задържани още 11 души в цялата Бургаска област.

При обиска на Илиев криминалистите откриват богат асортимент наркотици, скрит в боксерките на боса на бандата. Впечатление правят 6-те дози висококачествен кокаин, всяка от които е около 1 гр.

Бургазлията имал в себе си още: хапчета екстази, около 20 гр пико и малко трева. В гаража му са открити още няколко дози коноп. Претърсен е и негов апартамент в комплекс „Сънидей 3“, където ченгетата намират хашиш и близо 60 гр трева. В дома на Илиев имало и голяма сума пари – над 15 000 лв.

От делото става ясно още, че бандата контролирала две наркоферми край Бургас. Едната била в къщата на другия член на ОПГ-то Минчо Минчев в Българово. Там криминалистите заварили 18 конопени растения, достигащи височина от около 1,5 м.

Другата наркоплантация обаче е още по впечатляваща. Тя се намирала в поземлен имот на юг от Бургас, добре скрита между земеделски култури. С нея се занимавал Антон Динев, а по време на акцията бопаджиите иззели 29 растения, всички високи около 2 м.

Според експертизата откритата дрога е около 1,5 кг. Самият Антон Динев пък е закопчан в дома си в ж.к. „Братя Миладинови“ с минимално количество – около половин гр трева.

Четвъртият осъден като част от бандата на Жоро Илиев обаче е сгащен с много сериозни количества. Качулките първо открили в джипа Фолксваген Туарег на бургазлията Йордан Стойков: 8 дози трева, 3 дози хашиш и 4 – пико. В апартамента му са намерени около 330 гр коноп, почти 50 гр хашиш и 3 гр метамфетамин.

Според материалите по делото групата е действала от началото на м.г. до момента, в който е разбита – 4ти септември, на територията на цялата Бургаска област. Участниците в нея използвали насилствени методи, за да налагат контрол над пазара на дрога – заплахи и побои.

Въпреки блестящата акция на бургаската полиция и ГДБОП и сериозните обвинения, по които законът предвижда двуцифрени присъди, и четиримата обвиняеми сключиха споразумения и се разминаха с условни. Те влизат с чисто съдено минало по делото, като единствено лидерът Георги Илиев и Йордан Стойков са осъждани, но вече реабилитирани.

Жоро Илиев се призна за виновен и получи 2-годишна присъда, отложена с изпитателен срок за 3 години. Същото сториха и останалите членове на ОПГ-то Йордан Стойков, Антон Динев и Минчо Минчев. Първият получи същото наказание като боса, Антон – 1 година и 2 месеца с 3-годишен изпитателен срок, а най-леко се размина Минчо – 1 година, отложена за 3.

Лидерът на бандата Илиев изкарва близо 6 месеца в ареста, след което мистериозно е освободен на 21 февруари т. г. с най-леката мярка – подписка.

Точно по това време несебърският бос Митьо Очите и неговият адвокат Илиян Василев разкриха, че буразлията е пропял срещу току-що екстрадирания от Турция Желязков.

„Изкараха свидетел, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев. Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, защото закачаше дъщеря ми“, обяви в съдебната зала Очите.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ