Александър Сиди: И с избори, и без аз настоявам да бъде закрит БХК

Александър Сиди

Народният представител от ВМРО Александър Сиди написа позиция в своята Фейсбук страница по повод поредните скандални изказвания на БХК по адрес на ВМРО.

Ето и цялата публикация:

Нормално ли е убиецът и неговият съдия да са номинирани за човек на годината от една и съща организация? Нормално ли е другият съдия по същото дело на убиеца да пише срещу хонорар доклад за напредъка на дейността на тази организация? Нормално ли е председателят на тази организация да прати характеристика за убиеца на база, която той да бъде освободен от същия състав описан по-горе?

Нормално ли е след като държавата, за да запази живота на едни хора, издава предписание да бъдат съборени, не само незаконно построени, но и опасни за обитаване коптори, същата тази организация да води дела срещу държавата, за да „защити правото“ на циганите от Войводиново да живеят като паразити? Нормално ли е да тази организация да пише писмо до всички институции в Европа да не се дава домакинство на европейската агенция по лекарства в България, за да не се накърнят правата на гейовете?!?

НЕ, НЕ Е НОРМАЛНО! И аз, и моите колеги от ВМРО ще продължим борбата срещу вредния за държавата и обществото АНТИбългарски хелзинкски комитет. Кънев (председател на това сдружение) реве по всички медии, че аз, заедно с колегата Ангел Джамбазки, сме поискали от главния прокурор прекратяване на дейността на БХК. Сам главният прокурор изнесе фактите по делото срещу австралийския убиец, защото намира основания за притеснение, че БХК се намесва в съдебната ни система и поиска преразглеждане на решението на компрометирания съдебен състав. Та ние от ВМРО искаме той да направи и следващата крачка, а именно да поиска прекратяване на дейността на антибългарски Хелзинкски комитет.

Кънев прекрасно знае, че ВМРО, а и която и да е друга политическа партия, не може да закрие НПО. Но ние имаме право на мнение, както и право, ако считаме, че това НПО е вредно и извършва противозаконна дейност – да поискаме прокуратурата да се намеси. Лицемерното, нагло и арогантно поведение на Кънев и хората му, които с потни ръчички броят хонорарите от поредното дело срещу родината им, които се изхранват от всякакви грантове, платени от незнайно какви фондации, в чийто интерес безспорно не е силна България, трябва да бъде спряно НЕЗАБАВНО!

Нужно ли е да напомня на Кънев, че Международната Хелзинкска федерация за правата на човека е прекратила своята дейност още 2008 година, а нейният председател е осъден за нерегламентирано присвояване на средства. Това следва да се случи и с българското НПО! В своя хленч по медиите Кънев обяснява, че правя предизборна кампания. Напомням му, че аз не съм кандидат в тези избори и че битката ми с вредното антибългарско НПО не е от днес и няма нищо общо с избори. И с избори, и без аз настоявам да бъде закрит БХК и да бъдат разследвани членовете му за антидържавна дейност!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ