Искрен Веселинов, ВМРО: Във вторник сме готови с документ за Македония

Искрен Веселинов

Промените в Закона за административните нарушения и наказания са отговор на проблема с безнаказаността в обществото, категоричен е депутатът от ВМРО.

Ако бъде дадено съгласие за присъединяването на Македония към ЕС, то да бъде под условие. Това условие ще бъде свързано с ясно изпълнение на договора за добросъседство, а именно приключване на работата на смесената комисия. Когато приключи работата, тогава ще започнат реалните преговори.

Това съобщи в студиото на предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по Канал 3 Искрен Веселинов, съпредседател на парламентарната група на ОП и заместник-председател на ВМРО.

Условието е логично, поясни той и допълни:

Имаме такива прецеденти, имало е например спор за границите, между страна член и страна кандидат-член. Когато приключат споровете, започва преговорният процес, подобна трябва да е и българската позиция.

Във вторник Красимир Каракачанов ще представи официално разработения документ. Това което очакваме е историческа истина, тя не подлежи на анализ, тя е ясно установима по документите, за които говорим, заяви Веселинов.

Народният представител от ВМРО се възмути:

Не може да пише, че Гоце Делчев е българин и в същото време да казват той се е натягал на Екзархията и едва ли не се е борил за българско гражданство. Европа ще почака членството на Македония, докато си говорят, ние не искаме да пречим на техния разговор. Или ще бъдат бързи и обективни, ще признаят пълната историческа истина, която извира от всеки един документ за тази епоха, или нека продължат с говоренето, а пък ще видят Европа през „крив макарон“.

Ние искаме Македония да бъде част от ЕС, желаем да бъдем в един съюз с Македония, да няма граници между нас, както и с Албания, не случайно се постави въпросът Албания да бъде включена в процеса, защото по този начин коридор № 8 придобива своя политически смисъл, заяви още Искрен Веселинов.

Запитан за отношенията с Волен Сидеров Веселинов отговори така:

Ние, Обединени патриоти, се освободихме от неговото партньорство и не съжаляваме за това. Като председател на групата той се показа като изключително деструктивен. По отношение на личните нападки и недопустимото публично поведение на Сидеров може да се каже, че е в сила поговорката „Вълкът кожата си мени, но нрава не“.

Депутатът от ВМРО е категоричен, че не може да се търпи поведение, което дискредитира българския патриотизъм като цяло.

Приетите на първо четене от парламента промени в Закона за административните нарушения и наказания по отношение на обществено полезния труд са част от дейността на вицепремиера Красимир Каракачанов, свързана с Концепцията за справяне с маргинализираните цигански общности. По негово предложение беше направена работна група. Имаше дълъг път на обсъждане на промените – с МВР, с министерство на правосъдието, затворническите администрации, социалното министерство, сдружението на общините в България, обясни Искрен Веселинов.

Законопроектът е отговор на проблема с безнаказаността в обществото ни, категоричен е Веселинов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ