Д-р Николай Пенев: Категорично заставам зад исканията на медицинските сестри

Д-р Николай Пенев

Категорично заставам зад исканията на медицинските сестри. Този труд трябва да бъде добре остойностен. Това заявки кандидатът за кмет от ВМРО на Пещера д-р Николай Пенев в ефира на БНТ.

По думите му трябва да се остойностят медицинските дейности и оттам да дойдат и парите за вдигане на заплатите на сестрите и лекарите. Дали еталонът ще е посещението от общата практика или еталона от специализираната. Проблемите са много, но трябва цялостно решение на държавно ниво, каза още д-р Пенев.

На едно от предните неща поставям ред и сигурност. Искам да кажа, че в община Пещера нямаме проблем с битовата престъпност. Подготвил съм целия набор от документи, за да изградим общинска фирма за охрана, каза още той.

Пенев заяви, че все повече се увеличават самотните стари хора и затова той иска да се изгради дом за стари хора на територията на общината. Но не сме забравили и младите семейства – разработили сме пакет от мерки, който да ги стимулира – една от тях е: намаляване на таксите в детските градини, но само при пълен имунизационен статус, каза още той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ