Уважаван политолог разкри преди минути: В София няма да има балотаж!

Мая Манолова

Кампанията премина доста нормално. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на Нова тв.

„Нямаше страшни драми. Ниската избирателна активност е белег за това. Принципно няма нищо лошо хората да не отидат да гласуват. Това значи, че политиката е влязла в някакво нормално темпо и те се интересуват от други по-важни работи“, каза той.

Очаквам ниска избирателна активност. В по-малките градове хората се познават и всеки има лична кауза. Там е нормално повече хора да се вдигнат до урните“, заяви Стойчев.

„В Пловдив битката ще е голяма. Очакваше се една битка, а сега се оказва, че нещо друго се случва там“, добави той.

В студиото бе и политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

„Пловдив е вторият по-големина град в България и е нормално да представлява по-голям интерес. Тези избори ще са интересни. Има няколко интересни неща, които се случват навсякъде, включително и в София“, смята Симеонов.

„Този път сякаш има някои места, където много сериозно трябва да гледаме резултатите от ЦИК до последната бюлетина“, каза той.

„Данните от екзитполовете са прекрасен ориентир, но не бива да ги възприемаме като краен резултат“, добави Симеонов.

„С интерес наблюдавам как ще се гласува в ромските махали в София. Според мен ще се гласува доста парадоксално – за кандидати, които например са за събаряне на незаконните постройки“, каза Стойчев.

„В ромските махали гласуват така, както техните лидери кажат и това няма нищо общо. Просто авторитетите там са много влиятелни“, заяви доц. Стойчев.

Според Симеонов е важно да се гласува, за да се обезсили зависимият вот.

Според Стойчев е малко вероятно да има балотаж в София: „Малко вероятно е. За да има такъв балотаж се предвиждаше много по-голяма избирателна активност, която вече е ясно, че няма да се случи“, каза Стойчев.

„Не може да говорите така. Законът не ни дава да говорим. Това е спекулация. Не може да влизаме в този тон“, посече го Симеонов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ