Духовникова с покъртителни думи за неочакваната смърт на Шамли

Йосив Шамли

„Не знам какво е след смъртта…. Но мисля, че последното от последните неща “там” е да прочетат глупавия ни и злобен фейсбук и жалейките post mortem, които си пишем“, с тези думи красивата актриса Теодора Духовникова започна свой пост във фейсбук, в който изрази мъката си от внезапната смърт на големия актьор Йосив Шамли.

„Не вярвам в “небесния оркестър “, който ще свири, когато музикант умре. Не вярвам, че когато артист умре, горе го интересуват аплодисментите ни. Не вярвам.

Знам, че днес в Народния Театър беше особено тихо. Заради Йосиф Шамли. Целият театър.

По всичките му коридори, стаички, окачалки за костюми, гримьорни, осветителни, директорски кабинети, навсякъде . Ступор. Тишина и мъка.

Спомени и смях. После гняв. После -ела си, не се шегувай. После пак- много сме ти ядосани, после пак- много те обичаме, после пак- не знаем как ще е без теб и след теб….

Ей такива неща. Нормалните неща в ненормалната ситуация, когато животът срещне смъртта.

И които Йоско няма да прочете.

Те са си за нас си.

И да облекчим собствената си съвест.

Която, в ситуация на смърт, започва да се държи странно и красиво и някак божествено. С цялото си състрадание, осъзнаване и обич, на които би могла да е способна и приживе.

Но някак не е.

Не знам защо.

Ще го обичаме винаги!

Сбогом на Йосиф Шамли…“, написа Духовникова.

Снимка: Владимир Карамазов


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ