Томислав Дончев: Очакваме нова афера като костинбродската

Томислав Дончев

Имаме информация в аванс, че съвсем скоро ще има опити за нова афера, подобна на тази преди няколко години в Костинброд“, каза Томислав Дончев на пресконференция на ГЕРБ след окончателните резултати от изборите. „Имаме вътрешна информация за това“, добави той.

Цветомир Паунов направи разбор на резултатите от местните избори, като подчерта напредъка на партията от последните избори през 2015 г. „Кметове на общини първи тук през 2015 г. са 91 общини на първи тур. Спечелихме в 11 областни града през 2015 г., а на изборите в неделя 8 областни града“, каза Паунов. От всички областни градове единствено в Пазарджик, Ямбол и Кърджали кандидатите на ГЕРБ не отиват на балотаж.

„Електоралната картина след първия тур съотношението ГЕРБ:БСП е две към едно. ГЕРБ печели в 163 от 265 общини в цялата страна и увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна, а те са 1807 в цяла България“, добави още Паунов.

Дариткова посочи като неоспорим факт, че ГЕРБ увеличава общинските съветници в смесените райони. „Там ГЕРБ е основен опонент на ДПС, а БСП трайно е трета политическа сила“, каза Дариткова. Пример за това са Хасково, Кърджали и Смолян.

„Привличаме голям част от по-претенциозните гласоподаватели. Това са младите, тези с висше образование, с които търсим сътрудничество“, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров, а Томислав Дончев разкритикува опозицията, че са превърнали местните избори в парламентарни и посочи. „Ставаме свидетели на нов политически феномен – политически джендаризъм… Това да си скриеш кандидата, пребоядисаш, издигнеш от инициативен комитет. Традиция е и губещият да не е доволен след избора“, добави вицепремиерът.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ