Юлиан Ангелов, ВМРО: Местните избори са много по-нечистоплътни от останалите

юлиан ангелов

Мръсните номера на тези избори са от всички партии по места, каза председателят на предизборния щаб на ВМРО

По време на кампания се случват всякакви афери, интриги и фалшиви новини. Всичко е възможно в българската политическа реалност. Факт е, че местните избори, спрямо другите, са много по-нечистоплътни, коментира в предаването „Лице в лице“ по БТВ Юлиан Ангелов, председател на предизборния щаб и организационен секретар на ВМРО.

От партията се възмущават от подмяната на вота чрез местни играчи, които наливат средства, служат си със заплахи и терор.

Мръсните номера на тези избори са от всички партии по места, каза Ангелов. Според него това подменя политическата битка, която трябва да бъде истинската.

Манипулацията с екзитполовете в Пловдив обаче беше направена нарочно. На балотажа се надявам пловдивчани да си върнат за тази гавра с тях, добави Ангелов, като уточни, че в още няколко общини на втори тур кандидатите на ВМРО и ГЕРБ се изправят един срещу друг.

Виждаме подмяна на вота от определени местни лидери. Това подменя вота и политическия дебат. И ВМРО страда от тези неща. Въпреки това постигнахме много добър резултат, допълни Юлиан Ангелов.

Той даде пример със Самоков, където партията „Българските лейбъристи“ е събрала 20% подкрепа на вота в неделя. Сигурен съм, че в Самоков до преди това никой не е чувал, че има български лейбъристи, допълни Юлиан Ангелов.

Ако ГЕРБ припознаят политиките на ВМРО за София, на които патриотите държат, например повишаване на сигурността в града, достъпа до Витоша и т.н., Ангелов заяви, че партията ще подкрепи Йорданка Фандъкова и кандидатите за районни кметове на ГЕРБ.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ