ГЕРБ: Изборите свършиха, дойде време за работа

Томислав Дончев

Искащият касиране на изборния резултат може да се обърне към българския съд.

Това заяви Томислав Дончев по време на пресконференция в централа на ГЕРБ.

По думите му купеният вот е тема и има достатъчно сигнали до прокуратурата, а МВР работи по темата.

Ако някой купува гласове, той не го прави с благородни намерения, заяви Дончев, допълвайки, че би следвало да се зададат въпросите този който купува гласове, откъде е взел парите и как разчита да си ги върне.

Изборите свършиха. Няма нужда от повече агитация и пропаганда, дойде време за работа, сега е моментът да се правят анализи.Такъв анализ ще тече следвашите седмици.
Въпреки всичко ние съхранихме подкрепата си, което е постижение, каза Томислав Дончев.

По думите му враждуващи сили са били обединени от това да са срещу ГЕРБ.

Тезата против не е теза, а лиса на теза, каза той.
Той заяви, че никой няма склонност да изпада в самодоволство.
По думите му особен феномен на тези избори стана парламентарно представени партии да се крият зад всякакви инициативни комитети.

Това е много различно от честната политическа игра. Методиката с инициативните комитети не позволяла следване на ясна линия на политическата отговорност. Левицата много бързо забрави, че участваха в изборите в Кюстендил, Севлиево, София. Не чух някой да е признал загуба, просто работим с инициативни комитети, каза Дончев.

По думите му имало е ниско ниво на дебата преди изборите.
Имаше нужда от истински политически дебат, с политически аргументи, колко трябва да харчим и какви трябва да са данъците.
Задачата на смета не е само да запълва дупки по улиците.
Освен купуването на гласове, което е враг на демокрацията, враг на демокрацията е и безразличието, категоричен е Дончев.

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания, извън собствените си възможности, каза от своя страна председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов.

По обвиненията на БСП за купен и компрометиран вот Паунов посочи още, че когато загубиш изборите, обикновено винаги търсиш оправдания извън себе си, без да направиш точен и ясен анализ за собственото ти поведение по време на кампанията. В такава ситуация търсиш оправдания, извън собствените ти възможности и реално оценка за ситуацията в собствената ти кампания или партия. Това обикновено е поведение на губещият, който търси оправдания навсякъде, но не и в своите политики и начина, по който е водил кампанията. Има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати. От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме, допълни той.

Паунов представи и реалните резултати на ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили.

„Реалните резултати: 2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кмета на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140 кмета, от тях 17 са на областни градове. По отношение на електоралния вот и представителството в общинските съвети – в 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила. Увеличаваме общинските си съветници с 80 в цялата страна. По отношение на кметовете на общини, да припомня, че в София ГЕРБ има 13 районни кмета, в Пловдив – печелим във всички 6 района и във Варна – във всичките 5 района“, обобщи той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ