Столът на Нинова сериозно се разклати, лидер на БСП изрева: Оставка!

Корнелия Нинова

На последните, а и на предишните избори партията стана заложник на личните виждания и амбиции на госпожа Нинова, отколкото на колективното ръководство. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

„Когато на евроизборите имахме уникалната възможност да ги спечелим, председателят се намеси грубо в изборната листа и ние загубихме“, отбеляза той.

Според Гуцанов Румен Радев е спечелил като кандидат на БСП, но соцпартията е загубила с 30-40 хиляди гласа още на параментарните избори и горе-долу със същата цифра са изгубили на евроизборите. „Ние политическа сила ли сме, управляваме ли или сме управлявани… Един път ни биха с 5:0, сега с 4:0. Бихме или не бихме?! Какво се случи на местните избори? Кметовете са същите, каквито са през 2015 г., само че ситуацията сега е различна“, коментира гостът в студиото.

„Смятам, че трябва да се понесе отговорност, когато трети пореден път се губи. БСП видно се стопяваме, не можем да продължим по този път!“, категоричен бе Гуцанов.

Запитан дали във Варна кандидатът на БСП е имал шанс, той отговори: „Първо мисля, че трябва да се търси отговорност на председателя на партията госпожа Нинова и зам.-председателя господин Добрев. Не може така грубо да се погазва Устава! Аз съм убеден, че ако ръководството на партията се вслушваше в местните структури (защото този проблем е не само във Варна, там е върхът на издевателството), убеден съм, че съветниците ни щяха да бъдат много повече. И целта, която си поставихме на конференцията беше минимум 10-12 съветника“, отбеляза лидерът на БСП – Варна.

Според него ръководството на БСП е действало „неадекватно“: „Факт е, че листата не бе съобразена с градската конференция. Защо има градска конференция, когато някой служебно ще подреди листата?! Не ме е страх да кажа, твърди се, че зад това стои народният представител Иван Иванов… Но тези хора – когато в едно семейство се отива към развод, някой отива ли му на гости?!“.

„Не може БСП да има толкова принизени критерии, не може БСП да се радва, че е паднала с един гол по-малко. В 50% от областите в България БСП няма присъствие. Ние регионална или национална партия ли сме?! Имаме ясни различия с ръководството. Става въпрос за смяна на цялата политика, в която се движи това ръководство. Това не е БСП, в която лидери са били хора като Георги Кирков, Димитър Благоев“, отбеляза Гуцанов.

Той бе категоричен: „Аз не считам, че в момента става въпрос за моята кандидатура или да обсъждаме кой да застане начело на БСП, а да говорим за това как да спечелим следващите парламентарни избори. А не да гарантираме преизбирането на госпожа Нинова отново на лидерската позиция. Винаги има алтернатива! не смятам, че БСП, на близо 130 години, заслужава това ниво. Следващите парламентарни избори – това трябва да е нашата цел“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ