Лидерът на СДС размаза ДеБъ: Олевяха и гласуваха безпринципно за Манолова!

румен христов

Обобщение на вота и прогноза за бъдещето направи лидерът на СДС Румен Христов. „Нашата подкрепа за ГЕРБ беше важна в София, но и на други места“, каза той и допълни, че не са лоши и резултатите на СДС там, където се е явила самостоятелно.

На въпрос има ли политическа шизофрения при сблъсъка на СДС с ГЕРБ, при условие, че са партньори, Христов посочи, че на 8 балотажа са били с ГЕРБ и никъде с БСП, което е по-логично. Казахме си, че избираме между добро и по-добро и във Видин успяхме, другаде загубихме, но това е състезанието – веднъж печелиш, веднъж не, посочи той.

Запитан за бъдещия парламентарен вот Христов посочи, че сътрудничеството с ГЕРБ е добър пример за обединение в дясното.

България остана със синя карта, десницата побеждава и се затвърди мнението, че БСП не е алтернатива и няма как да е алтернатива, предвид това, което се случи преди 10 ноември и след това трите управления и провали, обобщи Христов и допълни, че ГЕРБ няма алтернатива.

Много ме разочарова сътрудничеството с основния опонент, само и само да спечелиш някакви си кметски места – разочарован съм от гласуването на ДБ, отсече лидерът на СДС.

Още по-разочарован съм, че представители на ДБ гласуваха за Мая Манолова. Не може, не може така, това е принципен въпрос. В такива тежки моменти трябва да се вземат решения, а не да се гласува със срам, отсече той.

Има една хубава статия, в която анализатор обяснява същността на ДБ и им казва, че е крайно време те да заемат местата си, те са либерали и са център. Но колаборацията с БСП ни карат да мислим, че ДБ са олевяли, коментира още гостът в студиото.

Няма нищо нелогично да си сътрудничим с другата партия-член на ЕНП, бе категоричен Христов за колаборацията на СДС с ГЕРБ.

СДС на тези избори там, където участва с ГЕРБ има малък, но решителен принос за ГЕРБ. 25 хиляди гласа имаме за София, а разликата между нея и Манолова е 20 000 гласа. Изборите бяха спечелени благодарение на старата градска десница и мобилизацията й, а не на някакъв купен вот. Имаше стягане на редиците вдясно, смята Христов.

Целта ни е участие в парламента – рано е да се каже дали ще сме с ГЕРБ или друга коалиция. Сътрудничеството ни с ГЕРБ показва, че не е лошо и постигаме добри резултати, смята той.

Може би ГЕРБ искат да направят лек завой вдясно, те са народна партия, с широка база са и имат много избиратели в центъра или леко вдясно от центъра. СДС ще продължи да държи дясно-консервативната си посока, както е по устав и такова е и становището на нашите членове, смята Христов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ