Красимир Богданов: Държавата може да си позволи безплатни детски градини

красимир богданов

Възходът, който ВМРО започна на европейските избори, продължава и на местните. От трима общински кмета през 2015 година, сега имаме 7, от 120 общински съветници – 240 и десетки кметове на кметства, коментира народният представител от ВМРО Красимир Богданов в „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР.

По думите му това дава надежда, че политиката, която партията води, е правилна.

В областен център е трудно да бъде постигната победа. Няма как да не се радваме за Сандански, Елин Пелин, Трявна. Градове, които са знакови, допълни той.

Според него ВМРО се утвърждава като претенция за трета политическа сила в страната.

Депутатът коментира и дебатите относно Бюджет 2020.

Увеличението на пенсиите с 6,7% е заложено в този бюджет, но ние смятаме, че има възможности да се търси по-сериозно увеличение. Линията на бедността в България се увеличава – 363 лева, затова трябва да гоним тези параметри и няма да се задоволим с това, което се предвижда за 2020 година, обясни Богданов.

По думите му пенсионерите са изключително важна част от темите, които обсъждат депутатите, но не трябва да се забравят и младите родители и демографската политика.

Едно от нещата, които ще предложим, е безплатни детски градини за децата в задължителна предучилищна подготовка. Държавата може да си го позволи, заяви депутатът.

Той коментира, че това, което доведе до излизането на „Атака“ от „Обединени патриоти“, са точно невъзможностите в този вариант коалицията да отстоява докрай исканията, залегнали в управленската програма на правителството. По думите на Красимир Богданов коалицията сега е по-единна и по-сплотена.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ