Красимир Богданов: Увеличението на заплатите на педагозите е наш ангажимент, който сме поели пред хората

красимир богданов

Учителските заплати ще се увеличат със 17% от догодина, като увеличението е заложено в следващия бюджет.

Повишението е ясен знак за отношението на правителството към образованието. Неслучайно подкрепяме кабинета, тъй като увеличението на заплатите на педагозите е наш ангажимент, който сме поели пред хората. Подчертана е ролята на ВМРО и „Обединени патриоти“ в тенденцията за увеличение на парите на учителите, които са факт, коментира пред „Конкурент“ врачанският депутат от ВМРО Красимир Богданов.

Той припомни, че ръстът във възнагражденията е фиксиран в анекса към колективния трудов договор, подписан от Министерството на образованието и науката и национално представените синдикални и работодателски организации в предучлищното и училищното образование.

Според документа учителите ще получават не по-малко от 1 085 лв. основна заплата. Минималните възнаграждения на старшите учители ще достигнат 1 120 лв., а на главните учители – 1176 лв. Директорите на детски градини и училища ще получават не по-малко от 1334 лв., а заместник-директорите – 1246 лв.

По тази причина в бюджета за следващата година са заложени 360 млн. лв. повече за трудови възнаграждения на учителите. Предвидени са и 54 млн. лв. за увеличение на индивидуалните работни заплати на непедагогическия персонал.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ