Сотир Цацаров: Указът на Радев за Гешев няма юридически мотиви

payimage

Този указ на президента не съдържа каквито и да е мотиви. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на обсъждането на указа на Румен Радев за преразглеждането на кандидатурата на Иван Гешев.

„В юридическия смисъл мотиви няма, но президентът направи обръщение към медиите“, припомни Цацаров.

„Никой не омаловажава, никой не неглижира, но тази пламенна защита на фигурата на президента от двама преждеговоривши е излишна“, заяви той.

„При всички случаи трябва да претеглим за или против и при всички случаи трябва да помислим върху това, което президентът каза“, посочи Цацаров.

„Свидетели сме на процедура, която вече се е развила“, каза той и припомни президентският указ от 2017 година повторно разглеждане на кандидатурата на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд. Чолаков беше избран за поста с 20 гласа.

„Предлагам да гласуваме дали да се открие нова процедура по избор на главен прокурор, или настоящата да продължи“, завърши Цацаров.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ